Pe drumul spre sustenabilitate

Angajamentul nostru

Sustenabilitate la Milka

Cocoa Life este un program global al Mondelēz International, pentru sustenabilitatea boabelor de cacao de la Cacaua este componenta principală a ciocolatei noastre și este decisivă pentru afacerea noastră. Programul vizează îmbunătățirea pe termen lung a condițiilor de viață și de muncă ale cultivatorilor de cacao și familiilor lor și asigurarea producției de cacao de înaltă calitate. Cocoa Life ne ajută pe noi, cei de la Milka, să producem ciocolata în mod responsabil.

Gestionăm provocările complexe, la care se expun cultivatorii de cacao și comunitățile lor. Printre acestea se numără, spre exemplu, schimbarea climatică, inegalitatea sexelor, sărăcia și folosirea minorilor pentru muncă.

Programul Cocoa Life abordează aceste provocări unitar, în șase țări, în care se cultivă cacao: Ghana, Coasta de Fildeș, Indonezia, Republica Dominicană, India și Brazilia. Cocoa Life lucrează direct la fața locului, mână în mână cu bărbații și femeile, care trăiesc din producția de cacao. Ne concentrăm pe transformarea cultivării fructelor de cacao într-o afacere profitabilă pentru fermierii de acolo. Printre acestea se numără: crearea de comunități consolidate și creșterea și refacerea pădurilor.

De mai bine de zece ani, Cocoa Life investește 400 de milioane de dolari pentru a susține 200.000 de cultivatori de cacao și pentru a îmbunătăți viața a mai mult de un milion de oameni din comunitățile de fermieri de cacao.

Până în anul 2025 toate mărcile de ciocolată Mondelēz International își vor achiziționa cacaua prin programul Cocoa Life

Spre binele copiilor

Condamnăm munca silită a copiilor și colaborăm cu parteneri, pentru a aborda cauzele care determină acest fenomen, printr-o metodă unitară,care vizează comunitățile de fermieri de cacao. Abordarea noastră pentru înlăturarea muncii silite a copiilor se împarte în trei etape: prevenție, monitorizare și înlăturare, iar punctul central se pune pe înlăturarea cauzelor actuale ale muncii copiilor. Ajutăm cultivatorii de cacao să aibă recolte bune și ne implicăm pentru a pune capăt sărăciei și pentru a susține femeile din aceste comunități, creând o infrastructură educațională care să permită școlarizarea copiilor, limitând implicarea lor în muncile de la fermele de cacao.

Abolirea muncii cu minori în zonele de cultivare de cacao din Africa de Vest nu este un obiectiv pe care să îl putem îndeplini singuri. Ne stau alături parteneri puternici precum World Cocoa Foundation (WCF) și International Cocoa Initiative (ICI), pentru a avea o abordare sistematică, care să combată cauzele muncii cu minori.

Pentru a ne consolida strategia am delegat agenția pentru consiliere în drepturile omului Embode să efectueze verificări ale muncii cu minori în comunitățile cultivatoare de cacao din Republia Coasta de Fildeș, Gana și Indonezia. În baza recomandărilor Embode colaborăm cu guverne, furnizori și ONG-uri.Pentru mai multe informații despre programul Cocoa Life vizitați: www.cocoalife.org

Pentru cultivarea sustenabilă a uleiului de palmier

Ciocolata noastră clasică Milka nu conține ulei de palmier. Folosim ulei de palmier în umpluturile noastre de ciocolată, dar și în prăjiturile și biscuiții noștri. Uleiul de palmier este menționat în mod transparent pe lista ingredientelor produselor noastre.


Datorită proprietăților sale, uleiul de palmier este un ingredient important al multor rețete pe care le avem.

Acesta este ușor de întins, este cremos la temperatura camerei și se poate utiliza în multe domenii. Astfel, materia primă este un ulei vital pentru producția alimentelor. Ne implicăm în achiziționarea sustenabilă a uleiului de palmier, pentru a proteja ecosistemele, pentru a împiedica defrișările, pentru a proteja drepturile omului și pentru a reduce schimbarea climatică. Din anul 2018 cumpărăm 100% ulei de palmier de la furnizori, care lucrează sustenabil și transparent.

Există multiple motive pentru care folosim uleiul de palmier, la fel ca și alte companii din industria alimentară. Alternativele la acestui ulei (ex. soia) necesită terenuri de cinci ori mai mari, pentru a produce aceeași cantitate de ulei. Acest lucru este deosebit de important într-o lume, în care suprafața agrară utilă este rară. Din acest motiv suntem ferm convinși, că producția sustenabilă a uleiului de palmier este abordarea corectă și ne respectăm de planul nostru de acțiune.
Mai multe despre planul Mondelēz International pentru procurarea uleiului de palmier sustenabil găsiți pe: https://www.mondelezinternational.com/Snacking-Made-Right/ESG-Topics/Palm-Oil